איך פותחים חשבון מוכר באמזון? המדריך המלא לרישום ופתיחת חשבון מוכר באמזון

אז החלטת שאתם רוצים לצאת לדרך ולפתוח חשבון מוכר באמזון. למוכרים חדשים שעושים את צעדיהם הראשונים הפלטפורמה של אמזון יכולה להראות מאוד מסובכת ולעיתים אף עלולה להתגלות כלא סלחנית במידה ולא עושים את הדברים בדיוק לפי החוקים והכללים של "מפלצת" האיקומרס שנקראת אמזון. 
המדריך הזה בא לעשות לכם סדר ולהדריך אותכם שלב אחר שלב בדרך לקבלת האישור להצטרף ל 1,761,784 מוכרים פעילים( נכון לכתיבת שורות אלו). שמוכרים בכל שנה בעזרת הפלטפורמה של אמזון מוצרים בשוי כולל של 135 מיליארד דולר. המדריך הזה סוקר את השלבים לפתיחת חשבון מוכר עבור אמזון ארה"ב( באירופה וכך גם באשר היבשות בהם אמזון פועלים הדרישות הן שונות ואתם מוזמנים לפנות אלינו לקבל ייעוץ והכוונה פרטני). 
אז קדימה מתחילים… להלן סקירה של השלבים אותם נעבור בדרך לקבלת האישור הנכסף להיות מוכר רשום באמזון.

 

בחירת סוג חשבון המוכר באמזון - Selling Plan

ישנם 2 סוגי חשבונות מוכר באמזון:
חשבון מוכר מקצועי – Professional:
אם אתם לוקחים ברצינות את העסק שאתם מקימים והמטרה שלכם היא למכור מעל 40 פריטים בחודש באמזון אז ללא שום ספק זאת התוכנית המתאימה בשבילכם. העלות של התוכנית היא 40$ בחודש. רק בתוכנית המקצועית ניתן לקבל סטטיסטיקות לגבי מכירות וגישה לכלי הפרסום של אמזון.

חשבון מוכר אינדיבדואלי – Individual:
בתוכנית הזו אתם תשלמו 0.99$ עבור כל מכירה, לא תיהיה לכם גישה למערכת הפרסום של אמזון PPC וכמו כן לא תוכלו לקבל סטיסטיקות לגבי כמויות צפייה במוצרים, המרות ועוד.

טיפ חשוב – שיכול לחסוך לכם כמה מאות דולרים: כאשר אתם רק נרשמים לאמזון ויש מעל חודש לחכות עד שהסחורה שלכם תגיע למחסנים של אמזון תשארו בתוכנית האינדבידואלית ורק לקראת מועד הגעת הסחורה למחסנים של אמזון כאשר אתם רוצים להתחיל לעבוד על הקמת הקמפיינים שלכם תחליפו לחשבון מקצועי.

מתחילים עם רישום חשבון המוכר שלכם באמזון:

לפני שקופצים בהתלהבות לאמזון לפתיחת החשבון שלכם, כדאי להכין את הדברים הבאים. לפני שיש לכם את כל הנתונים והפרטים הללו אל תתחילו בתהליך.

 

  1. כרטיס אשראי בינלאומי – כן… כזה שאפשר לשלם איתו בחו"ל
  2. פרטי חשבון הבנק שלכם – routing and account numbers- במידה ואין לכם חשבון בנק אמרקאי, ככל הנראה זה נכון ל 99% מהמקרים אז אתם תצטרכו לפתוח חשבון ב- Payoneer ( יש עוד אופציות אבל אני אוהב לעבוד איתם וממליץ בחום), פיונאיר תספק לכם מספר חשבון בנק אמריקאי אותו אתם תכניסו בתהליך הרישום שלכם לאמזון. אתם תקבלו את התשלומים מאמזון ישירות לחשבון פיונאיר ואת חשבון הפיונאיר תקשרו לחשבון בנק שלכם בישראל. כמובן שפיונאיר יגבו ממכם עמלה עבור כל כניסה ויציאה של כסף אבל בשלב הראשוני במידה ולא מוכרים בעשרות אלפי דולרים בחודש אין כדאיות בפתיחת חברה וחשבון בנק בארה"ב. אין אפשרות לקבל תשלומים מאמזון לחשבון בנק ישראלי לכן אנחנו בעצם צריכים ספק שנמצא באמצע ביניניו לבין אמאזון המאפשר לנו לקבל תשלומים. 
  3. צילום של הדרכון שלכם משני צדדים – על אותו דף. חשוב מאוד שהתמונה תיהיה ברורה וקריאה.
  4. ממסך שנקרא Bank account statement – אתם צריכים לבקש את המסמך הזה מ Payonner. קחו בחשבון שאתם לא מיד מקבלים את המסמך וזה יכול לקחת גם 5 ימי עסקים עד שתקבלו מהם את המסמך. פשוט פונים לתמיכה של פיוניר אלרח שהקמתם שם חשבון ומבקשים מהם את המסך הזה. 

    ברגע שיש לכם את כל המסמכים והפרטים, זה הזמן להכנס לאמזון לגלול למטה לתחתית העמוד וללחוץ על "Sell on Amazon" תחת Make money with us. אתם תגיעו לעמוד שנראה ככה:

     

אני מקווה שאתם מתרגשים לצאת לדרך לפחות כמו שאני התרגשתי בפעם הראשונה:)  אתם עומדים להכנס לזירת מסחר עם מאות מילוני קונים מהעולם. עכשיו אתם תצטרכו ליצור חשבון באמזון או אם אתם אחד או אחת מתוך  65 מיליון קונים רשומים באמזון ויש לכם כבר חשבון פריים אז אין צורך לפתוח חשבון חדש אלא להתחבר עם חשבון הקונה הקיים שלכם. 

שימו לב שהכתובת מייל איתה אתם נרשמים תשתמש לקבלת עדכונים מאמזון לגבי מכירות, מצב החשבון שלכם ועוד עדכונים חשובים באופן שוטף. אם אין לכם כתובת נפרדת עבור העסק שלכם באמזון אני ממליץ לפתוח אחת כזאת באמצעות Gmail. 
ברגע שיצרתם את החשבון ואתם מחוברים, תעברו למסך הבא בו תצטרכו להזין את ה Legal Name. ה Legal name -השם העסקי: יש לרשום כאן את השם המלא שלכם כפי שהוא מופיע באנגלית בדרכון. חשוב מאוד כי בהמשך אתם תיהיו חייבים לאמת את המידע הזה באמצעות צילום דרכון(במידה ואתם חברה יש להזין השם של החברה פה). 

 

לאחר מכן תזינו את הכתובת שלכם בישראל, ואת ה-Display name – זהו השם של החנות שלכם באמזון, חברים לא להתבלבל פה עם ה Legal Name. ה- Display name הוא שם החנות שלכם – זה השם שהצרכן רואה כ sold by. מזינים גם את הכתובת שלכם באנגלית בדיוק כמו שהיא מופיעה בדרכון/ת"ז ששלכם ואת מספר הטלפון. מקבלים סמס עם קוד אימות ומכניסים אותו לשדה המתאים.

 

 

עכשיו אמזון יבקשו ממכם למלא את הפרטים הפיננסים: כרטיס אשראי לחיוב וחשבון בנק עבור קבלת כספים מאמזון. 

 

כאן תצטרכו לאשר את תוכנית המוכר שבחרתם בהתחלה – תוכנית מקצועית – Professional sellers או Individual. לא לשכוח לסמן את הצ'ק בוקס של Fulfillment by Amazon. אחד השלבים הסופיים בתהליך פתיחת החשבון באמזון הוא הזנת פרטי המיסוי – "Tax Interview" מכיוון שאמזון חייבים לשמור על רישום מסודר של כל עסקאות ופרטי המוכרים שלהם עבור רשויות המס אתם תצטרכו להכניס כאן את כל הפרטים שםה מבקשים. כחלק מאותה חובת דיווח של אמזון אתם תמלאו טופס שנקרא W-9 

במהלך מילוי הטופס אתם תידרשו לציין האם אתם פועלים כחברה או אדם פרטי, האם אדם אזרחים אמרקאית או לא ועוד מספר שאלות המשתנות בהתאם למסלול חברה או אדם פרטי. בכל הקשור למיסוי אני מציע לכם להתייעץ עם רואה החשבון שלכם ולא להקל ראש בנושא. 

השלב האחרון הוא בפתיחת חשבון מוכר באמזון הוא הכנסת מידע בסיסי לגבי המוצרים שלכם, אבל ניתן לדלג על השלב הזה ולחזור אליו מאוחר יותר. 

אחרי שסיימתם את 5 השלבים שסקרנו כאן כל מה שנשאר לכם הוא לחכות לאישור מאמזון לגבי איות החשבון ואז אתם יכולים לצאת לדרך. לרוב תקבלו הודעה מאזון תוך פחות מ 12 שעות מרגע שסיימתם את הרישום. קחו בחשבון כי אמזון לאורך הזמן מוספים עוד דרישות אימות כחלק מתהליך הרישום ויכו להיותש יבקשו ממכם פרטים נוספים אותם המדריך שלנו לא סוקר כמו מסמך רשמי מתורגם על ידי נוטריון שמוכיח את הכותבת והתעודת זהות שלכם. לדוגמא חשבון חשמל עם הכתובת והשם שלכם.

במידה וקיבלתם את האישור המיוחל והחשבון שלכם מאומת ופעיל למכירה מזל טוב!! עכשיו הכיף האמיתי מתחיל.

 

יש לכם שאלות? רוצים לשתף אותנו בתהליך שלכם?

אני יודע עד כמה התהליך של פיתחת החשבון בפעם הראשונה יכול מתסכל וכמה קשה לקבל אינפורמציה איכותית ואמינה בנושא הזה באינטרנט שלא נדבר על מידע בעברית זה בכלל כמעט ולא קיים, זאת אחת הסיבות המרכזיות שאני חולק איתכם מהיעד שצברתי לאורך השנים, אז אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול בתגובות ואני אשתדל להתייחס לכולם. בהצלחה חברים:)